F02
Huvudstyrelse 2014 kopiera

Bra matchning i Rosvalla

Publicerad 2016-10-24 10:55
Rosvalla vs falun
Tack för match, Falu BS var duktiga och avancerade till final i cupen där de besegrades av Adolfsberg från Örebro. vi gjorde en av årets bästa insatser i denna match trots förlust med 0-1.
Saltis F02 fick ett par tuffa matcher mot duktiga lag med tjejer födda både 01/02 och 00 när vi var på Rosvalla cup i Nyköping.

Det blev en tuff cup med tufft och starkt motstånd när vi spelade i Rosvalla cup. En cup avsedd för lag födda 2001/2002.

Match 1:
Stora och starka Arboga Södra tog kommandot och vi hade lite problem med den hala bollen första 7-9 minuterna och det var då som deras mål kom. Ett litet misstag i pressen på mittfältet efter en utspark, ett långskott som gick högt och var svårt att plocka för Wendela ledde till att vi låg under i halvtid. vi pratade om att kommunicera mer, använda oss av vårt snabba passningsspel och att var lite hetare när lägena kom.

Efter ett inkast i höjd med Arbogas straffområde fick Philippa tillbaka bollen och slog ett känsligt inlägg till Ida Nordén som på fri yta inne i straffområdet kyligt tog emot, tittade upp och satte dit bollen till 1-1. Det blev också slutresultatet som vi kan vara mycket nöjda med.

Match 2:
Här mötte vi Falu BS som till slut gick till final och kom tvåa i hela turneringen, då förstår ni nivån på tjejerna. En tuff match där inget av lagen ville vika ner sig, Ett par av våra spelare fick sig ett par riktiga tryckare men bara skakade av sig det hela och körde på, starkt och riktigt bra inställning. Det var mittfältskrig och där stod vi upp på ett kraftfullt och bra sätt med mycket vilja och bra kommunikation. Vi hade i mitten av matchen ett par bra chanser att sätta dit bollen men det ville sig inte riktigt i sista skedet.

Med sju minuter kvar lyckades vi inte ta oss ur ett läge med många inkast på defensiv sida av vår planhalva. Det slutade med att Falu BS kunde skjuta ett bra skott från 23 meter som Wendela räddade i första läget men på returen hann vi inte med att rensa och det blev mål för Falu BS. Vi försökte med lite mer desperat spel och längre bollar de sista fem minuterna men lyckades inte kvittera. En riktigt kul fotbollsmatch och Faluledarna berömde oss för vårt spel och sa att det var en av de bästa matcherna de hade spelat på väldigt länge, kul att höra!

Match 3:
Sista gruppspelsmatchen var på förhand "betydelsös" då vi inte kunde ta oss vidare till slutspel oavsett resultat men vi pratade om att vi verkligen ville göra en bra avslutningsmatch i cupen. Våra motståndare var Segeltorps IF, ett lag som vi har slagit förut i Sanktan och var blandat av 01-03 tjejer.
Denna match förde vi på motståndarnas planhalva och hade säkert ett bollinnehav på 70-30%. Vi kunde ta ledningen med 1-0 efter en lång serie passningar och där vi lyckades hitta in bakom motståndarnas kompakta försvar till Alice som kontrollerat kunde lägga in bollen i mål. 2-0 gjorde Marie med en säker straff, 3-0 tryckte Vilma in efter förarbete av Philippa, Hilma och Isabelle som screenade en motståndare så att Vilma kunde komma loss och avlossa stora kanonen. 4-0 målet tryckte Line in på en retur nära mål efter ett fint skott i steget av Philippa.

Vi kom trea i vår grupp, gjorde fem mål och släppte in 2. Bra målvaktsspel rakt igenom, en stadig och stabil backlinje gör att vi är svåra att komma igenom. Mittfältsspelet blir bättre och bättre för varje match, kul att tjejerna vill vara kreativa och spela boll genom mittfältet för att sedan slå den fina djupledsbollen till snabba och hungriga forwards/yttrar.

Behöver vi säga att alla skötte sig exemplariskt både utanför och på plan.

Heja Saltis F02


Johan Eriksson
Md rosvalla rob o joh
Så här glad är man som ledare när regnet öser ner en lördagskväll i Nyköping.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub